Blowerdoortest – Luchtdichtheidsmeting | SKH- Gecertificeerd

Homepagina Blowerdoortest – Luchtdichtheidsmeting | SKH- Gecertificeerd
Blowerdoortest - Volgens NEN2686

Het doel van de Blowerdoortest is om te meten hoeveel ongewenste luchtlekken er in een woning zijn. We drukken het resultaat uit in een luchtdichtheidsgetal, de qv10 waarde. 

Het meten van deze waarde is belangrijk bij BENG-berekeningen voor nieuwbouwwoningen, waarin wordt vastgesteld hoe luchtdicht er gebouwd moet worden.

Daarnaast is een blowerdoortest waardevol voor het opsporen van luchtlekkages in bestaande woningen. De inzichten uit een meting stellen ons in staat om gerichte verbeteringen voor te stellen, wat helpt om tochtproblemen en energieverlies tegen te gaan en kosten te besparen.
Onze meetexpertise.

Bij KDTEC voeren we dagelijks blowerdoortests uit voor individuele woningen tot grootschalige bouwprojecten. Onze metingen worden correct en zorgvuldig uitgevoerd, conform de NEN 2686 normeringen en SKH aansluitdocument. 

Wij beschikken over een KOMO BRL5027-1 procescertificaat voor luchtdichtheidsmetingen en zijn een SKH-gecertificeerd meetbedrijf. Zo bent u verzekerd van betrouwbare meetresultaten.

  • Praktische adviezen: Onze uitgebreide ervaring in luchtdicht bouwen stelt ons in staat om praktijkgerichte adviezen te geven die effectief en toepasbaar zijn.
  • Oplossingsgericht bedrijf: Met onze expertise in luchtdicht bouwen kunnen wij eventuele luchtlekkages die tijdens de meting aan het licht komen effectief verhelpen zodat de boogde luchtdichtheidswaarde alsnog kan worden behaald. 
blowerdoortest energielabel
Offerte
Blowerdoortest


Interesse in een blowerdoortest? Wij verstrekken graag een scherpe offerte die perfect aansluit bij uw project en het benodigde aantal metingen.

Offerte
Luchtdicht bouwen

 

Heeft u interesse in een complete offerte die alles van luchtdicht bouwen tot aan metingen omvat afgestemd op uw specifieke (qv10-waarde)?



Wij bieden maatwerk oplossingen voor projecten met specifieke
luchtdichtheidseisen.

Met onze uitgebreide expertise in zowel het meten van de luchtdichtheid als het  luchtdicht bouwen bieden we aannemers een volledig pakket aan diensten om hun projecten van begin tot eind te ondersteunen.

Als erkend specialist in lucht- en waterdichting met producten van Liquid Rubber Europe, leveren we maatwerkoplossingen die perfect aansluiten op de specifieke luchtdichtheidseisen van elk project. Deze aanpak stelt ons in staat om het gehele proces van luchtdicht bouwen efficiënt en effectief te beheren.

Wij staan u graag te woord om de mogelijkheden voor uw project te bespreken.

Bekijk onze projecten

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van de grootte van de woning duurt de meting alles bij elkaar ongeveer 1,5 uur.

Als er in de BENG-berekening is uitgegaan van een eigen qv10-waarde is het verplicht om een blowerdoortest uit te voeren om aan te tonen of de gevraagde qv-10 waarde is gerealiseerd. 

Onze voorkeur gaat uit van niet omdat het eventuele voorbereidingen en verloop van de meting kan verstoren.  

Dit is enkel om aan te tonen met welke qv-10 waarde er gerekend is in je berekening, zodat je een inschatting kunt maken of je dit kunt overtreffen. Dit kan verwarrend zijn en wil dus niet zeggen dat je dit moet realiseren. 

Dat is afhankelijk van het bouwjaar en de staat van de woning. Wij geven graag de benodigde inzichten zodat u de afweging kunt maken. 

Voor appartementen of grote gebouwen geldt vaak dat een representatief deel van de woningen getest moet worden om een goed beeld te krijgen van de luchtdichtheid van het gehele gebouw. Volgens veel normen, waaronder de NEN 2686 en ISSO 82.1, wordt aanbevolen om ten minste 10% van het totale aantal woningen te testen. Hierbij is het belangrijk dat verschillende typen woningen binnen het gebouw worden opgenomen in de steekproef, om variaties in bouwstijlen en -technieken te kunnen beoordelen. Dit helpt om een betrouwbaar beeld te krijgen van de luchtdichtheid van het gehele gebouw.

De SKH kwaliteitsverklaring die wij aanbieden kan zeer waardevol zijn, vooral onder de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB). Het helpt bij de omgekeerde bewijslast voor de aannemer, door aan te tonen dat de meting kundig en volgens de normen is uitgevoerd.